Niana_h&a+m&a
Hematolog
Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 1021 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z twojej wyobraźni
|
Przecie sushi na zimno sie podaje! A jak ci nie smakowało to wiesz, nie mamy się czego czepiać. Tak jak ja nie lubie schabowych, tak ty może nie lubisz sushi.
|
Sob 14:39, 13 Mar 2010 |
|
|
|
|
|
Rosses
Prayer
Dołączył: 02 Mar 2010
Posty: 364 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Miasto Rozpusty
|
no ba zawsze to mówię
|
Sob 14:41, 13 Mar 2010 |
|
|
Mijoshi
Prison
Dołączył: 02 Paź 2009
Posty: 274 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z kłębku myśli wampira
|
No racja... ale to na początku było ciepłe O.o
|
Sob 14:48, 13 Mar 2010 |
|
|
Rosses
Prayer
Dołączył: 02 Mar 2010
Posty: 364 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Miasto Rozpusty
|
hahahahhahahahahhahhah
nie wyobrażam sobie zjeść ciepłego sushi, porzygałabym się
|
Sob 14:53, 13 Mar 2010 |
|
|
Niana_h&a+m&a
Hematolog
Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 1021 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z twojej wyobraźni
|
Sushi było ciepłe, bo ryż był gotowany... ==
|
Sob 14:58, 13 Mar 2010 |
|
|
Mijoshi
Prison
Dołączył: 02 Paź 2009
Posty: 274 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z kłębku myśli wampira
|
No pewnie tak, ja to , że ciepłe było, to wiem od siostry a wypytywać nie chciałam.
|
Sob 15:01, 13 Mar 2010 |
|
|
Rosses
Prayer
Dołączył: 02 Mar 2010
Posty: 364 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Miasto Rozpusty
|
trzeba było odczekać a nie gorące wpi
*****
|
Sob 15:01, 13 Mar 2010 |
|
|
Mijoshi
Prison
Dołączył: 02 Paź 2009
Posty: 274 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z kłębku myśli wampira
|
Rosses =.= Ona musiała, bo się założyłyśmy, że zje i chciała mieć to z głowy. A ja się na nią gapiłam spokojnie herbatkę popijając. Poza tym, pierwszy raz to coś jadłyśmy.
|
Sob 15:03, 13 Mar 2010 |
|
|
Rosses
Prayer
Dołączył: 02 Mar 2010
Posty: 364 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Miasto Rozpusty
|
spoko
moja koleżanka codziennie coś japońskiego je
|
Sob 15:05, 13 Mar 2010 |
|
|
Niana_h&a+m&a
Hematolog
Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 1021 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z twojej wyobraźni
|
PozazdrościĆ... Ja prosze mamę o onigiri juz od dawna i nico... ale zrobimy jeszcze w tym roku, zrobimy...
|
Sob 15:31, 13 Mar 2010 |
|
|
Rosses
Prayer
Dołączył: 02 Mar 2010
Posty: 364 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Miasto Rozpusty
|
no fajnie, jak zawsze coś ugotuje to mi przyniesie albo jak do niej ide to tez mi gotuje
|
Sob 16:15, 13 Mar 2010 |
|
|
Hikaru
Anestezjolog
Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 1476 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Pudełko na kredki
|
Uwielbiam sushi. Zwłaszcza z krabem!
U nas w Olsztynie jest super sushi bar, ale obsługa... strasznie niemiła. Odechciewa się tam chodzić.
Wyczytałam w Internecie, że do onigiri zwykły ryż z torebki się nie nadaje. Bo się nie klei. A figa! Ostatnio zrobiłam onigiri na słodko i wyszło :3 Miałam wszystkie składniki, prócz tego cholernego ryżu, więc użyłam zwykłego. Opłukałam kilka razy, wsypałam do garnka i zalałam wodą jakieś 5 cm ponad ryż. Wyszło :3
Ostatnio zmieniony przez Hikaru dnia Sob 16:29, 13 Mar 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
Sob 16:27, 13 Mar 2010 |
|
|
Kiyoko Ichigo
Ghost
Dołączył: 23 Wrz 2008
Posty: 616 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zakład Pogrzebowy
|
ludzie, nie jedzcie sushi z Biedronki (ani innego supermarketu), ohyda...
|
Sob 17:21, 13 Mar 2010 |
|
|
messlady
Embryo
Dołączył: 18 Kwi 2010
Posty: 35 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z nienacka ;)
|
oh, sushi.. uwielbiam w każdym wydaniu! odkąd zaczęłam je sama robić dodaję nori i sos sojowy do wielu innych potraw z ryżem. mniam
i mogę się jeszcze pochwalić, że jak byłam ostatnio w sushi-barze z przyjaciółką, to stwierdziła, że moje domowe lepsze xD
z mojego doświadczenia wynika, że im tańszy ryż tym lepszy xD dobrze się klei i jest smaczny i w portfelu zostaje sporo.
jeśli chodzi o sos to polecam gotowy (tam już jest ocet i sos sojowy; nie pamiętam ile kosztuje..)
poza tym warto jeszcze gotowe sushi pomoczyć w sosie sojowym i dodać odrobinkę wasabi (albo zwykłego chrzanu od biedy..) i marynowanego imbiru
i polecam jeszcze wsadzić do środka ogórka, albo jakieś inne soczyste warzywo, albo szczypiorek - wtedy nie będzie takie mdłe.
powodzenia w kulinarnych zmaganiach
|
Nie 19:31, 18 Kwi 2010 |
|
|
Niana_h&a+m&a
Hematolog
Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 1021 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z twojej wyobraźni
|
No, z onigiti to wiem, że składniki jak do suchi oprusz farszu, bo on to jakaś śliwka z tuńczykiem, czy cos takiego wyczytałam O.o" A u nas w Gdańsku to przy Długiej z 2 czy 3 bary sushi są. Raz w jednym tylko jadłam. Więcej nie musze kosmicznych cen płacić, bo sama umiem zrobić ^^ A co do obsługi... to raczej nijaka. Robią swoje i tyle. Ale ważne, ze jest^^
|
Pon 16:46, 19 Kwi 2010 |
|
|
|
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4 Następny
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa). Obecny czas to Pią 14:46, 10 Sty 2025
|
|
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB: © 2001, 2002 phpBB
Group |