Gość
|
Składniki:
- 50 dag filetów z trzech gatunków ryb (np. ryba maślana łosoś i tuńczyk)
Dekoracja:
- marchewka
- daikon (biała rzodkiew)
- świeży ogórek
- czerwony kawior
- cząstka cytryny
- japoński sos sojowy
- chrzan wasabi
Sposób przyrządzania:
Używając bardzo ostrego noża usuń skórę z ryb. Następnie włóż filety do zamrażalnika i poczekaj, aż będą na tyle twarde, aby dało się je równiutko pokroić. Ryby najczęściej kroi się w cieniutkie plasterki, można także pokroić je na kawałki (patrz zdjęcie). Oczyść i obierz marchewkę i rzepę, ogórek dokładnie umyj. Warzywa pokrój w cieniutkie paseczki (jak na julienne). Ryby ułóż na półmisku, udekoruj pokrojonymi warzywami, czerwonym kawiorem i cząstką cytryny. Podawaj z sosem sojowym przyprawionym chrzanem wasabi.
Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Czw 16:08, 27 Gru 2007, w całości zmieniany 5 razy
|
Czw 16:06, 27 Gru 2007 |
|
|
|
|
|
Ichigo
Ghost
Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 616 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Szczerze to bym spróbowałam, ale to wkoncu ryba >.>'
Ale namówie moja mame zeby zrobiła. Spróbuje troszke i sie wypowiem! xD
|
Czw 22:59, 27 Gru 2007 |
|
|
vin-chan_2
Ningyou
Dołączył: 22 Lip 2009
Posty: 190 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z Piekła
|
próbowałam i jest pycha...
|
Czw 13:04, 13 Sie 2009 |
|
|
melmo
Prison
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 298 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
lubię sashimi~
|
Śro 23:43, 19 Sie 2009 |
|
|
Miliko
Embryo
Dołączył: 19 Paź 2009
Posty: 18 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Ja się boję kawioru, więc bym pewnie nie zjadła...
|
Wto 15:50, 20 Paź 2009 |
|
|
|
|
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa). Obecny czas to Pią 14:52, 10 Sty 2025
|
|
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB: © 2001, 2002 phpBB
Group |