hide-Otaku
Chirurg
Dołączył: 03 Mar 2007
Posty: 1902 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Yokosuka Kanagawa
|
Zupa Miso Shiro
Uwaga: Zupę tę należy jeść pałeczkami. Najpierw trzeba wyłowić kawałki serka tofu oraz algi, potem można wypić czysty bulion.
Składniki:
- 1 litr wody
- 4 dag suszonych alg morskich wakame
- 4 łyżki pasty miso (ze sfermentowanej soi)
- 10 dag serka sojowego tofu
- 1/3 łyżeczki granulowanego bulionu dashi
- 10 ml sake
- 50 ml białego wina
- sezam
Przygotowanie:
1) Algi wakame zalej wodą, podgrzewaj prawie do wrzenia.
2) Bezpośrednio przed zagotowaniem wyjmij je z garnka i odłóż.
3) Wywar zagotuj, dodaj dashi i miso.
4) Gotuj przez chwilę, przypraw sake i winem.
5) Do miseczek nakładaj pokrojony w drobna kostkę serek tofu oraz ugotowane algi.
6) Przygotowane składniki zalej bulionem miso shiru i posyp uprażonymi na suchej patelni ziarenkami sezamu.
Zupa Miso Shiro
Sezam do zupy Miso shiro
|
Nie 15:55, 04 Mar 2007 |
|
|
|
|
 |
Niana_h&a+m&a
Hematolog
Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 1021 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z twojej wyobraźni
|
Ty! To podobno przedłuża życie! No ja się zgadzam! Tylko zupa z tofu... TO FU! Haha, taki nie śmieszny żarcik. No, muszę spróbować, oj muszę...
|
Śro 14:45, 30 Gru 2009 |
|
|

|
|
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa). Obecny czas to Czw 23:28, 24 Kwi 2025
|
|
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB: © 2001, 2002 phpBB
Group |